Doet parachutespringen pijn?
Over het algemeen is parachutespringen een relatief pijnloze ervaring. Maar om eerlijk te zijn, er zijn bepaalde elementen in de activiteit van parachutespringen die zowel fysiek als emotioneel ongemak kunnen veroorzaken. Soms is de onaangenaamheid die tijdens een skydive wordt ervaren, gerelateerd aan het fitnessniveau en de flexibiliteit van de deelnemer. Andere keren ontstaat er ongemak door slecht voorbereid te zijn op je sprong.
Hoewel de meeste parachutespringen probleemloos verlopen, is het belangrijk op te merken dat parachutespringen een extreme sport is en dat er een risico (zij het klein) dat deelname aan parachutespringen kan leiden tot ernstig letsel of de dood.
Hieronder zullen we de verschillende delen van een skydive behandelen en de kwestie van: doet parachutespringen pijn? door in te gaan op een paar lichaamsdeelspecifieke vragen.
Wat zijn de verschillende onderdelen van een skydive?
Parachutespringen kan worden onderverdeeld in een paar belangrijke secties: de vliegreis naar hoogte, de uitgang, de vrije val, de plaatsing/rit van de luifel en de parachutelanding.
Vliegtuigrit naar hoogte
Er kan geen parachutespringen zijn zonder de vliegreis naar hoogte. Om aan boord van het vliegtuig te gaan, moeten zowel de parachutespringende student als de instructeur hurken om door de deur naar het vliegtuig te klimmen. Nadat u bent binnengekomen, moet u mogelijk op uw knieën of op handen en voeten naar uw plek in het vliegtuig gaan.
Bij Oklahoma parachutespringen, we vliegen zowel een pittige Turbine 206 als een vertrouwde Cessna 182, dus afhankelijk van het vliegtuig dat die dag wordt gebruikt, zul je met drie tot vijf andere personen worden verwend. Dit kan betekenen dat u met gebogen knieën moet zitten om voldoende ruimte over te laten voor uw vliegtuiggenoten.
Uitgang parachutespringen
Nadat je stevig aan je instructeur bent vastgemaakt, als je het vliegtuig verlaat, moet je in een gehurkte of geknielde positie schuifelen om in de zijdeur van het vliegtuig te gaan zitten. Er zijn verschillende exittechnieken voor parachutespringen en uw instructeur zal bespreken welke u zult gebruiken voordat u aan boord van het vliegtuig gaat.
Vrije val
We verwijzen naar de ruimte in de tijd nadat u het vliegtuig verlaat en een snelle eindsnelheid van 120 mph bereikt als vrije val. Een stabiele vrije val vereist dat een persoon flexibel genoeg is om de boog van het parachutespringen te behouden: een positie waarbij de heupen en het bekken naar beneden worden gedrukt als het laagste punt van het lichaam en de schouders en het hoofd hoog worden gehouden. Als je het je moeilijk kunt voorstellen, probeer je dan een banaan voor te stellen – deze vorm lijkt perfect op een goede parachutespringende boog.
Canopy-implementatie / rit
Op de juiste hoogte zal uw tandem-skydiving-instructeur de parachute inzetten. Omdat parachutes zijn ontworpen om een gefaseerd ontplooiingsproces te hebben, doet de opening van de parachute meestal geen pijn. Het gevoel is analoog aan het snel indrukken van de remmen en abrupt stoppen in uw auto.
Over het algemeen verloopt de parachuterit na inzet rustig. Hoewel je je instructeur kunt vragen om de rit spannender te maken met bochten en spiralen onder de luifel. Als je een groter of meer volslank persoon bent, is het ook mogelijk dat je tijdens de parachuterit wat ongemak ervaart van het parachutespringen harnas.
Parachutelanding
Hoewel de tandem-skydiving-instructeur de controle heeft als het tijd is om de parachute te landen, heb jij een belangrijke rol te spelen. Luister goed naar de instructies die ze geven. Op het juiste moment zullen ze u vragen uw benen op te tillen om beter in de overloop te kunnen glijden en uw onderste ledematen te beschermen tegen letsel.
Doet parachutespringen pijn aan je oren?
Skydiving-vliegtuigen zetten geen druk op de weg naar hoogte, en dus ervaar je de verandering in “realtime”. Op de weg naar beneden tijdens de vrije val gaat dit veel sneller. Als je bent niet Als u lijdt aan een vorm van sinuscongestie, is het gevoel dat u kunt ervaren alsof uw oren een beetje verstopt of verstopt zijn.
Als u echter zijn als u sinuscongestie of druk op de grond ervaart, is het uiterst onverstandig om te skydiven. In ernstige gevallen kan parachutespringen met sinuscongestie of verkoudheid resulteren in een gebarsten trommelvlies – en dat doet zeker pijn.
Doet parachutespringen pijn aan je rug?
Zoals we in de bovenstaande paragrafen met betrekking tot het aan boord gaan van het vliegtuig en de vrije val hebben vermeld, vereist parachutespringen enige flexibiliteit. Als je deze flexibiliteit niet hebt, is het mogelijk dat parachutespringen je rug kan bezeren. In de meeste gevallen zullen personen met een matige mate van flexibiliteit echter geen rugpijn ervaren tijdens een typische skydive.
Als u echter in het verleden rugklachten heeft of een rugoperatie heeft ondergaan, neem dan contact op met uw arts voordat u een skydive plant.
Doet parachutespringen pijn aan je maag?
Helemaal aan het begin van dit stuk noemden we ongemak of ongemak dat zou kunnen ontstaan fomdat je slecht voorbereid bent op je sprong. Blijkt dat een pijnlijke buik netjes in die categorie valt.
Om te voorkomen dat u zich misselijk voelt, moet u eraan denken om te eten voordat u gaat skydiven. Plan een gezond ontbijt en neem wat lichte snacks mee om je te helpen totdat het tijd is om te springen.
Wat betreft maagklachten, zijn veel mensen bezorgd dat parachutespringen de buikverontrustende, buikkrampende daling zal veroorzaken die ze hebben ervaren tijdens achtbanen en kermisattracties. Gelukkig genereert parachutespringen dit gevoel niet!
Een sterke verandering in de snelheid van het lichaam is wat de vreemde sensatie veroorzaakt die veel mensen op achtbanen ervaren. Bij parachutespringen vliegt het vliegtuig waaruit je springt echter ergens tussen de 90 en 100 mph. Na het verlaten, zul je de komende drie tot vijf seconden snelheid winnen totdat je de eindsnelheid bereikt. Doordat de delta tussen de twee snelheden verwaarloosbaar is, ervaar je geen vallend gevoel zoals bij een achtbaan.
—
Bij Oklahoma Skydiving Center willen we dat je comfortabel en natuurlijk pijnvrij bent tijdens je skydive! Dus als je nog vragen hebt die we hier niet hebben behandeld, aarzel dan niet om te bellen!
En als je klaar bent om de sprong te wagen, schema je eerste tandem-skydive vandaag!